Oči imaju najbolju rezoluciju!

1
Foto: Kristina Stamenković

Prokupčanka Kristina Stamenković, devojka koja osvaja Evropu na biciklu, ovog puta popela se na jednu od naših najlepših planina – Staru planinu. Omađijana prirodnim lepotama, a najviše vodom i vodopadima koje ova planina čuva, ona je odlučila da sa našim čitaocima podeli svoje utiske, i ono najzanimljivije – fotografije. 

Stara planina – voda, voda, voda!

Ako bi trebalo u par reči opisati ovu lepotu i milinu, bile bi – raj, voda i život. I možda još par puta – voda, voda, voda! Krenuli smo u lov na vodopade, i vodopade smo ulovili – ili su oni ulovili nas.

To da vodu pijem direktno iz reke radila sam još kao mala, u selu. Onda je taj izvor presušio. U isto vreme, kod kuće odlučujemo da kupujemo vodu jer počinje da ima čudan ukus, a i po gradu se priča da se nešto negde nekad izlilo. I u isto vreme, tu, na Staroj, postavljaju se cevi da se Toplodolska reka ulije u njih, obuzda, i tako ukroćena pravi struju. I sve to u isto vreme dok mi kupujemo vodu, a negde u svetu se za nju i umire.

Stalno se govori o tome kako je u naše vreme životni vek najduži, a kvalitet života na najvišem nivou. Voda, vazduh, hrana – ako se ta tri ugroze ili zagade, o kakvom kvalitetu života onda da pričamo? Ovo je par mojih slika sa telefona. U ekipi su bili bolji fotografi, ali dozvoljavam sebi da objavim deo te miline. Ipak oči imaju najbolju rezoluciju.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime