Nakon što su radnici i mehanizacija JKP Hammeum stigli do Tovrljana put je konačno očišćen, a seljani su odahnuli. Meštanin sela Tovrljane Đorđe Šmigić osetio je potrebu da svoje olakšanje i oduševljene podeli javno, pa je redakciji Top Novosti uputio pismo koje vam prenosimo u celosti.

 

„Dana 11.01.2017.godine u kasnim popodnevnim satima, žitelji  planinskog sela Tovrljana konačno su odahnuli. Zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave u Prokuplju, upućena je građevinska mašina  koja je probila  snežne nanose na putu koje ovo selo spaja sa Prokupljem.Očišćeni s u i prilazni putevi prema zaseocima Brajkovići, Šmigići, Krasići i Bojovići.

Pored starijih meštana koji  napokon mogu stići do lekara i životnih namirnica, najviše su se obradovali učenici ovdašnje osnovne škole, jer škola može  početi sa radom. Učitelj Marko Čikarić koji svakodnevno putuje na relaciji Prokuplje –Tovrljane konačno može doći do svojih učenika. Rad isturenog odeljenja  osnovne škole u Tovrljanu ponovo vraća život u ovo selo i budi nadu u bolje dane za ovaj kraj.”

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime