Od kazni vozača donacija ,,Fiat panda,, za obuku školaraca

0

Prva tehnička škola iz Kruševca dobila je vrednu donaciju – automobil marke „Fiat panda 1.2“, koji je namenjen obuci učenika saobraćajne struke. Vozilo je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja grada Kruševca, a novac je izdvojen iz gradskog budzeta od prihoda od novčanih kazni za saobraćajne prekršaje.

Kako je rekao predsednik Saveta Zoran Đorđević, nabavkom novog automobila znatno će biti poboljšan kvalitet nastave, odnosno obuka i polaganje vozačkog ispita.

Direktor Prve tehničke škole Bojan Minović izjavio je da je u ovoj školi tokom poslednje dve godine mnogo uloženo u osavremenjavanje obrazovnog procesa i odvijanje praktične nastave. Četiri odeljenja stručnih profila: automehaničari, mašinski i tehničari za drumski saobraćaj obavezni su da prođu obuku za polaganje vozačkog ispita.

S obzirom da je škola kvalifikovana i za nastavu za sticanje dozvole “C” kategorije, planovi su vezani i za nabavku kamiona, a učiniće se svi napori da se ovo vozilo maksimalno obezbedi iz sopstvenih sredstava.

Gradonačelnik Dragi Nestorović sa predstavnicima lokalne samouprave, nakon uručenja ključeva automobila, obišao je prostorije škole, sređene, funkcionalno opremljene prema modernim standardima omogućavaju učenicima da prema svim parametrima kvalitetno prate nastavu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime