Od ponedeljka nova lica u FK Žitorađa

1

Da ne cvetaju ruže fudbalskom klubu u Žitorađi svedoci smo nekoliko godina unazad. Kratak je put Žitorađana od nekadašnjeg giganta Srpske lige do sadašnjeg kluba iz sredine tabele jednog zonskog takmičenja. Međutim, problemi u kojima se nalazi ovaj fudbalski klub su mnogo veći od problema sa kojima kubure na travnatom tepihu.

Naime, kako nezvanično saznajemo uprava fudbalskog kluba iz Žitorađe će od ponedeljka dobiti nova imena. Tako nam je rekao novoizabrani predsednik kluba Zoran Stajković u neformalnom telefonskom razgovoru. A stara uprava je nedavno podnela ostavke na svoje funkcije iz kako se spekuliše u Žitorađi razloga koji nisu baš i sportske prirode. Tim povodom posetili smo dom Svetomira Stankovića bivšeg šefa struke Žitorađana koji nam je u kratkom razgovoru rekao:

– Razlozi zbog kojih sam napustio klub su sportski, slabiji rezultati od očekivanih. Nije se radilo na treninzima kako sam zamislio, nije se treniralo redovno. Došli su neki porazi koju su me zaboleli i zbog toga sam podneo ostavku. Postojala je podeljenost među igračima, neki su trenirali neki su se manje zalagali na treninzima, ali opet, to su ”kafanske priče” koje mene ne interesuju. Ja sam želeo i opredelio se za rad, do toga nije došlo i razilaženje je bilo neminovno. – bio je jasan Stanković.

Ipak, naveo nam je još neke od razloga koje nismo zabeležili objektivom, jer nije želeo da javno priča o tome. Svašta se priča ovih dana po Žitorađi, licitira se sa imenima novih članova uprave, trenera, i igrača. Kako naša ekipa dolazi do nezvaničnih saznanja postoji određeni bojkot igrača zbog odlaska uprave i kako se navodi neke od uzdanica Žitorađe tokom prethodnih sezona, neće više nositi dres ovog kluba zbog privrženosti prethodnoj upravi. Danas od 18 časova će biti održan sastanak novog rukovodstva sa igračima, koji će biti zatvorenog tipa, i na njemu će se rešavati gorući problemi u Žitorađi.

Ono što je sigurno jeste da nekada zaštiti znak ovog malog mesta, fudbalski klub Žitorađa, se izgleda polako gubi na fudbalskoj mapi Srbije. Ima li nade za povratak na stare staze, ostaje nam da vidimo u danima koji dolaze.

Autor: Nemanja Tonić

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime