Odigrana pozorišna predstava u Domu učenika

0

Još jedna predstava na „Lektirići festu“ izazvala je buru emocija, aplauza i odobravanja. Reč je o komadu „ Mamin dašak u svemiru“, nastalom po tekstu francuske glumice i spisateljice Kolin Sero „ Zeko Zeko“, u režiji glumca Niškog narodnog pozorišta Dušana Matejića.

Izuzetno nadahnuta igra glumaca Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra iz Niša doprinela je da ova porodično-socijalnu dramu bude prikazana na profesionalnom nivou.

Predstava je izvedena u malo neuobičajenom prostoru, restoranu Doma učenika u Prokuplju, ali se ispostavilo da je izbor lokacije bio pun pogodak. Deca iz Doma i gosti iz grada su višeminutnim ovacijama pozdravili ovaj prvoklasan teatarski događaj.

Direktorka ove ustanove Jelena Vuković je izrazila želju da studenti iz Niša još koji put gostuju i prikažu neku predstavu iz svog bogatog repertoara. Gosti su izuzetno pohvalili organizaciju predstave i veliko gostoprimstvo na koje su naišli.

U konkurenciji predstava za mlade će biti odigrane još dve predstave, iz Leskovca i Loznice.

Festival organizuje Narodna biblioteka „ Rade Drainac“ iz Prokuplja, a podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Opština Prokuplje.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here