Održan koncert Ane Stefanović u Domu kulture

0

U okviru programa obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, u Domu kulture je nastupala  solistkinja i pijanistkinja Ana Stefanović iz Beograda. Ovoj mladoj i talentovanoj umetnici ovo je bio drugi nastup u Prokuplju. Prvi se dogodio pre dvadeset godina kada je nastupala sa svojom majkom Dianom Jovanović.

Prokupačka publika je uživala u izvođenju pesama različitih žanrova, a na poziv umetnice da zapeva sa njom, to je sa velikim zadovoljstvom i učinila.

Osim klavira, ova mlada umetnica, godinama se bavi i pevanjem. Nastupa širom Srbije i piše pesme na engleskom, ruskom i španskom jeziku. Promoviše svoju umetnost tako što stvara sintezu raznih žanrova, od klasične do savremene i autorske muzike, gde nastupa kao pijanistkinja i kantautor, što predstavlja pravu inovaciju i osveženje.

Ana Stefanović  je rođena 1994. godine. Кlavir uči od pete godine kod svoje majke profesorke Diane Jovanović. Završila je muzičku školu „Slavenski“, klavirski i teoretski odsek. Diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dejana Sinadinovića.

Кao izuzetni mladi talenat osvojila je do sada brojne republičke i međunarodne nagrade, a najznačajnija je prva nagrada na Republičkom takmičenju 2007. u Beogradu. Bila je i laureat međunarodnog takmičenja XXI-st Century Art 2007. godine u Кijevu.

Iste godine proglašena je laureatom sedmog međunarodnog EMCY takmičenja Memory of Vladimir Horovitz-debut takođe u Кijevu.

Sa zapaženim uspehom nastupala je i  u dvoranama Beča, Bukurešta, Pariza, Кijeva, kao i u mnogobrojnim dvoranama širom Srbije i Crne Gore.

Pogledajte i video snimak sa koncerta:

Ana Stefanović "Zlatni dan"

Gepostet von Vladan Milutinovic am Mittwoch, 18. Juli 2018

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime