Održan Sajam zapošljavanja – tražilo se 50 radnika u Kuršumliji

0

U Sali Crvenog krsta u Kuršumliji danas je održan Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje na kome je 12 poslodavaca tražilo oko 50 radnika.

– Na današnjem Sajmu zapošljavanja 12 poslodavaca iz Kuršumlije tražilo je radnike različitih obrazovnih profila. Tokom današnjeg dana oni koji traže posao su mogli da se upoznaju sa predstavnicima poslodavaca kakve profile radnika traže i da dobiju konkretne informacije oko budućeg posla. Oko 50 radnika je traženo od strane kuršumlijskih poslodavaca na današnjem Sajmu zapošljavanja, kazao je Milan Milošević iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Najveći broj radnika danas su tražile dve kuršumlijske firme. „Ecoo food“ je tražio oko 20 radnika svih profila za rad u hladnjači za preradu voća. Sličan broj radnika potražuje i „Montaža Đukić mont“ koji su tražili bravare, zavarivače, armirače i druge radnike.

– Mislim da je današnji Sajam zapošljavanja bio veoma uspešan jer sam uspeo da nađem potencijalnog radnika, programera za moju firmu, kazao je Dragan Miljević iz „Digi web media“.

Kako smo saznali, tražila su se posebno deficitarna zanimanja kao što su zavarivači sa atestom do kojih poslodavci teško dolaze. Najteže je, Kako ističi iz preduzeća „Metalac company“ naći mašinske inženjere kojih nema u Kuršumliji, pa kako ističu iz ove firme, uglavnom sa ovom strukom moraju da pronađu radnike van Kuršumlije.

Za eventualno zapošljavanje novih radnika, bilo je zainteresesovano nekoliko desetina građana koji su predali formulare za oko pedesetak radnih mesta koliko je danas bilo ponuđeno na Sajmu zapošljavanja u Kuršumliji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime