Održan trening za pripadnike civilne zaštite

0

Odeljenje za vanredne situacije u Prokuplju i Crveni krst, za pripadnike specijalizovanih jedinica civilne zaštite za pružanje prve pomoći organizovali su jednodnevni trening na kojem je izvršena provera znanja i izvedena pokazna vežba.

– Ovo je četvrti put kako Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije, zajedno sa Crvenim krstom, organizuje vežbu za pripadnike specijalizovanih jedinica. Jedan od ciljeva ove obuke je da se podigne obučenost i stručnost pripadnika ove jedinice, koja ima izuzetno važnu ulogu i zadatke u vanrednim situacijama, izjavio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju Zoran Ristić i dodao da je ova jedinica potrebna kada su poplave, zemljotresi, požari ili neka druga vanredna situacija.

Sekretar Crvenog krsta Prokuplje, Dragan Subotić, ističe da je neophodno izuzetno dobro znanje i stručnost pripadnika ove jedinice u pružanju prve pomoći unesrećenima tokom vanrednog stanja.

– Dobro je što se obuka i vežbe održavaju u kontinuitetu i što se na ovim predavanjima i pokaznim vežbama stiču nova saznanja i veštine, izjavio je Subotić, koji se zahvalio predavačima i volonterima Crvenog krsta koji su doprineli da svi planirani zadaci budu realizovani.

Instruktor i predavač prve pomoći Crvenog krsta Gordana Bjelić podvukla je da su pripadnici ove specijalizovane jedinice, nakon provere teoretskog znanja, izveli pokaznu vežbu za delovanje u zemljotresu.

– Članovi specijalizovane jedinice civilne zaštite u pružanju prve pomoći tokom vežbe pokazali su kako i na koji način treba da se što pre izvrši procena stanja i vrsta povrede, pruži prva pomoć i izvrši evakuacija povređenih do najbliže zdravstvene ustanove, izjavila je ona.

Obuku i pokaznu vežbu obišao je i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime