Održana Domijada u Prokuplju

0

“Bilo je potrebno uložiti mnogo truda, odricanja i napora da postignete dobre rezultate i budete timovi vaših domova na ovom takmičenju. Taj uspeh je još veći i značajniji jer te aktivnosti usklađujete sa svojim školskim obavezama”, izjavio je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović na otvaranju 23. Regionalne domijade u sportu čiji organizator je bio prokupački Dom učenika srednjih škola.

Na ovoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji srednjoškolaca prisustvovalo je blizu 700 sportista iz Prokuplja, Niša, Zaječara, Bora, Negotina, Crne Trave, Leskovca, Vranja, Aleksinca, Surdulice, Bosilegrada, Pirota, Knjaževca i Babušnice koji su se takmičili u sedam sportskih disciplina.

Svečanom otvaranju sportskih takmičenja prisustvovao je i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović.

Poželevši učesnicima dobre rezultate, fer borbu i viteštvo, Simonović je učesnicima poželeo da se van terena lepo druže.

– Život u domovima je pomalo drugačiji od većine vaših vršnjaka, jer vaše školovanje zahteva da budete odvojeni od svojih domova i porodica. Ovakva takmičenja i druženja su prilika da se afirmišu prave društvene vrednosti koje vi kroz vaš rad negujete, rekao je on istakavši da će svi takmičari nakon završetka sportskih borbi na terenu i međusobnog druženja poneti lepu sliku o Prokuplju.

Prema njegovim rečima dobrim rezultatima u školi, na sportskim terenima i svim drugim aktivnostima veliki doprinos daju vaspitači jer brinu i na pravi način pružaju podršku mladim generacijama koji su budućnost naše zemlje.

Direktorica Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Jelena Vuković podvlači da su pripreme za najveći ovogodišnji prokupački sportski događaj počele pre nekoliko meseci.

– Na Regionalnoj domijadi u sportu svi učesnici-sportisti su samim dolaskom u Prokuplje pobednici. Samo učešće dečaka i devojčica u malom fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu, šahu, streljaštvu je nešto što će oni dugo pamtiti. Ovakva okupljanja su i prilika da vaspitači razmene iskustva o radu, a srednjoškolci sklope mnoga prijateljstva sa korisnicima domova iz drugih gradova, ističe Vukovićeva dodavši da su svi zaposleni prokupačkog Doma uložili veliki trud, znanje i energiju da daju doprinos ovom takmičenju.

Ona naglašava da je u pripremama za organizaciju imala veliku podršku lokalne samouprave, osnovnih i srednjih škola, Sportskog saveza, Doma zdravlja, Policijske uprave i ljudi dobre volje.

Direktori srednjoškolskih domova iz Leskovca i Aleksinca Ivan Ilić i Dejan Milinović impresionirani su bili čitavom organizacijom takmičenja.

– Sa pravom možemo reći da uz ovoliki broj učenika Prokuplje je bilo grad mladosti. Ovo nam nije prvi put da dolazimo u ovaj grad. Ono što smo primetili jeste da se ono iz godine u godinu menja i postaje lepo mesto za život i rad ljudi, istakli su oni.

Srednjoškolke prokupačkog Doma prvo mesto zauzeli su u košarci, drugo u odbojci, a ekipno treće u šahu i streljaštvu. Srednjoškolci su zauzeli prvo mesto u odbojci.

Nakon završetka takmičenja Jelena Vuković je podvukla da je tokom boravka srednjoškolaca Prokuplje bio grad mladosti, veselih osmeha i druženja koji će svi takmičari dugo pamtiti.

Dodeli priznanja i pehara pobednicima, kao i zahvalnica pojedincima i ustanovama koji su dali doprinos ovoj manifestaciji, prisustvovala je i većnica za sport Opštine Prokuplje Maja Ranđelović.

U kulturnom delu programa učestvovao je Dečiji hor Doma kulture“Sanjalice“ i KUD „Topličanin“.

Republička takmičenja u Kraljevu

Nakon dobrih rezultata na Regionalnim domijadama u kulturnom stvaralaštvu i sportu, koja su održana u Pirotu i Prokuplju najbolje plasirani prokupački srednjoškolci učestvovaće i na Republičkom takmičenju koje će se u maju održati u Kraljevu, izjavila je Jelena Vuković istakavši da su pripreme za predstavljanje Doma i Prokuplja za ova takmičenja već počela.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here