Održana manifestacija “Vaskršnja čarolija”

0

Uoči najlepšeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kada se proleće budi, a dobro raspoloženje cveta, i ove godine održana je u centru Kuršumlije manifestacija “Vaskršnja čarolija”.

Najlepši zadatak da otvore ovogodišnju manifestaciju vaskršnjim defileom imali su mališani predškolske grupe „Sunce“. Njihovi maštoviti kostimi, osmesi i pozitivna enerija učinili su da ova manifestacija dobije posebnu draž, poručivši nam da su ljubav i prijateljstvo danas (i uvek) najvažniji.

Najmlađi posetioci vaskršnje manifestacije uživali su u predstavi “Mačak u čizmama” sa uzbudljivim zapletom, maštovitom scenografijom, razigranim glumcima i puno smeha.

Predstava nastala po istoimenoj bajci Šarla Peroa, ohrabruje decu u pokušaju rešavanja problema sopstvenim snagama, odlučno i hitro, jer “ko ume da ulovi miša, taj može sve
Vaskršnja čarolija ima posebnu draž kada su dečije radionice u pitanju.

Najmlađi posetioci bili su veoma maštoviti i kreativni, te je žiri ovogodišnjeg takmičenja bio na slatkim mukama.

Кonačno, autori najlepše oslikanih vaskršnjih jaja bili su:
Anđelija Avramović, prvo mesto
Veljko Čarapić, drugo mesto
Jovana Ristić, treće mesto

Priznanja nagrađenima uručila je Jasmina Savić, direktorka TO Кuršumlija

Na izložbenom štandu pored Spomenika, posetioci su imali priliku da pogledaju i kreativene radove naših učenika osnovnih i srednjih škola, izložbu literature za decu i odrasle Narodne biblioteke najzanimljivijih naslova na temu vaskršnjih praznika.

U sklopu izložbe, naši prijatelji iz Etno radionice „Кuršumlija“ i udruženja „Vredne ruke“ prezentovali su svoje kreativne i slatke rukotvorine, a na štandu Ekonomsko-tehničke škole ponuđeni su tradicionalni toplički ukusi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime