Održana Okružna smotra recitatora

0

U prokupačkom Domu kulture održana je Okružna smotra recitatora za učenike osnovnih i srednjih škola Topličkog upravnog okruga. Recitatori su se takmičili u kategoriji mlađeg, srednjeg i starijeg uzrasta. Žiri, koji je radio u sastavu direktorka Doma kulture Tijana Petrović, glumica Niškog narodnog pozorišta Zorica Damjanović i profesor književnosti iz Niša Srđan Savić, ističu da su i ovaj put recitatori bili odlični i da je vrlo teško bilo izabrati najbolje.

Međutim i od dobrih su morali biti izabrani najbolji, pa je tako prvonagrađena u mlađem uzrastu Jasna Burgić iz Osnovne škole „Stojan Novaković“ iz Blaca, druga nagrada pripala je Nikoliji Mitrović iz škole „Toplički heroji“ iz Žitorađe, a treća Isidori Savić iz Osnovne škole „9. oktobar“.

U kategoriji srednjeg uzrasta pobedu je odnela Mina Stajković iz Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“, druga je bila Natalija Pavličević iz škole „Stojan Novaković“ iz Blaca, a treća Anđelina Ranđelović iz „Topličkih heroja“ iz Žitorađe.

U starijem uzrastu na Okružnoj smotri recitatora titulu najboljih poneli su Milena Perić iz prokupačke Gimnazije kao prvoplasirana, Ivana Janković iz Medicinske škole „Dr Aleksa Savić“ kao drugoplasirana i Milan Ivić iz kuršumlijske Gimnazije kao trećeplasirani.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime