Održana prva filmska radionica

0

Prva radionica projekta „Budi kreativan“ održana je sinoć u Galeriji „Fil-Art“. Oko dvadesetak polaznika pažljivo je slušalo predavače o osnovama filma, njegovoj pripremi, scenariju, produkciji, monataži, muzici.

Na uvodnom predavanju učestvovala su sva tri predavača – Žikica Jovanović, Vojkan Aranđelović i Ivica Trailović, a već od sledeće nedelje, u zavisnosti od oblasti koja se bude proučavala, radionice će voditi pojedinačno. Prema rečima Žikice Jovanovića, cilj jeste da mladi nauče o filmu kao mediju i jednoj vrsti umetnosti, ali i da se u radionice uključe svojim predlozima i idejama.

– Ova škola jeste zamišljena kao mesto u kom će mladi mnogo da nauče o filmu, ali sa druge strane, to će biti i mesto u kom će videti kako je sa ove strane kamere – šta radi režiser, šta radi producent, šta radi scenarista, kako se stvara muzika,  kako se film promoviše. Nadamo se da su među ovim mladim ljudima budući stvaraoci filmova u Prokuplju, rekao je Vladan Milutinović ispred Film kluba Prokuplje.

Ono što je posebno obradovalo i polaznike i predavače jeste gostovanje Škole animiranog filma iz Niškog kulturnog centra na jednoj od radionica. Tada će niški filmski kritičar Dejan Dabić pokazati na koji način se danas, u doba digitalizacije, pravi jedan animirani film.

Među polaznicima prve Škole filma u Prokuplju uglavnom su bili učenici Gimnazije, ali je bilo i učenika 8.razreda prokupačkih osnovnih škola.

Podsetimo, radionice će se održavati jednom nedeljno u narednih mesec dana.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime