Održana sednica Opštinskog veća u Prokuplju

0

Danas je održana 28. sednica Opštinskog veća  kojom je predsedavao predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Razmatralo se o velikom broju predloga, koji su upućeni Skupštini na usvajanje.

-Na dnevnom redu imali smo mnogo važnih odluka. Kao najvažniju odluku izdvojio bih Nacrt Odluke o završnom računu budžeta opštine Prokuplje za 2016. godinu koji jasno pokazuje rezultate našeg rada u prethodnom periodu. Ostvareni suficit od  118 miliona dinara je nešto na šta smo veoma ponosni, imajući u vidu otežavajuće okolnosti kao što su otplata kredita , reprograma  i mnoge druge obaveze. Sada  smo u mogućnosti da ta sredstva usmerimo na razvoj infrastrukture, izjavio je predsednik Simonović.

Tako je usvojen je Nacrt Kadrovskog plana Opštinske uprave  koji je obaveza propisana zakonom, zatim Predlog vrednovanja  kvaliteta Posebnih programa u oblasti sporta za 2017. godinu  Stručne komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u opštini Prokuplje.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije uputila je poziv  Opštini Prokuplje za učešće u projektu „Podsticanje korišćenja obnovljivih izvora energije-razvoj tržišta biomase“ koji realizuje Ministarstvo rudarstva i energetike u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KFW. Kako se radi o projektu koji omogućava uvođenje novih energenata i rentabilnije grejanje, članovi Veća podržali su predlog  za učešće u ovom projektu.

Na današnjoj sednici odobrena su sredstva za izgradnju  hrama „Sv. Apostola Petra i Pavla“ u Bulatovcu, za pomoć mesnim zajednicama kao indirektnim korisnicima budžeta, kao i sredstva za realizaciju projekta „Biciklom do slobode“ , koji predviđa putovanje biciklom od Srbije do Norveške.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime