Održana svečana sednica Skupštine opštine Kuršumlija

0

Na dan Uspenja Presvete Bogorodice, u narodu poznatijem kao Velika Gospojina, dana 28. avgusta 2023. godine održana je Svečana sednica Skupštine opštine Kuršumlija, kojom je predsedavao predsednik Skupštine opštine Kuršumlija Slavimir Mihajlović. Svečanoj sednici prisustvovali su brojne zvanice, gosti, direktori javnih ustanova i preduzaća, predstavnici medija.

Učenici Osnovne škole „Miloje Zakić“ izveli su himnu „Bože pravde“, nakon čega je prisutne srdačno pozdravio predsednik Skupštine opštine Kuršumlija Slavimir Mihajlović čestitajući praznik Opštine Kuršumlija i gradsku slavu svim građanima i gostima sa najlepšim željama. U nastavku sednice predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić obraćajući se prisutnima, osvrnuo se na prethodni period, brojne kapitalne projekte i aktivnosti ali i nastupajući period poručivši:

„Velika odgovornost, čast i zadovoljstvo mi je da danas, na Dan opštine i gradske slave – Velike Gospojine, svima vama zahvalim na angažovanju, podršci, predanom i marljivom radu i dosadašnjnim rezultatima, ali vas isto tako molim da radimo, gradimo, stvaramo još više, bolje, napornije. Pred nama je još mnogo velikih izazova i jako važnih i lepih projekata“, poručio je predsednik Čarapić.

Nakon njegovog obraćanja, Marta Jablanović, učenica sedmog razreda OŠ „Miloje Zakić“, kazivala je stihove pesme Branislava Petrovića „Ja ništa od svega toga nemam“. Marta je inače, osvojila prvo mesto na Okružnoj smotri recitatora i bila je predstavnik kuršumlijske opštine na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu. Mentor nastavnica Ružica Bojović.

Učešće na Svečanoj sednici Skupštine opštine Kuršumlija, uzeo je i mladi Kuršumličanin Nemanja Radosavljević, koji je ove godine apsolutni pobednik 60. festivala „Prva harmonika Srbije“ u Sokobanji u kategoriji seniora.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime