Održane Sportske igre mladih u Kuršumliji

0

Hala Sportskog centra u Kuršumliji, kao i nekoliko terena u gradu, ugostili su Sportske igre mladih. Posle ceremonije paljenja baklje u punoj hali, usledili su finalni dueli u šest sportova, za mališane iz Kuršumlija i nekoliko graničnih opština. Pobednici ostvaruju pravo da besplatno učestvuju na Državnom finalu u Beogradu u julu mesecu.

Takmičenje su otvorili Anja Kovačević, talentovana odbojkašica iz Kuršumlije, koja je i nosila baklju. Uz nju su bili Ivana Jovanović (predsednik SIM Srbija), Radoljub Vidić (predsednik opštine Kuršumlija), Dejan Lović (predsednik skupštine opštine), Dragan Petrović (predsednik lokalnog Sportskog saveza) i Nikola Milijanović (koordinator Saveza za školski sport Srbije).

– Najbitnije od svega je da se svako dete može besplatno takmičiti i da učesnici Igara ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike i steknu prijatelje za celi život. Presrećni smo kada idemo Srbijom i vidimo da klinci obožavaju razne sportske discipline. Srbija je zemlja sporta i mi smo presrećni što smo deo ove priče. Idemo dalje, već u ponedeljak u Kraljevu imamo finalna takmičenja u osam sportova programa – istakla je Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih za Srbiju.

Sportske igre mladih tako su nastavile karavan radosti i druženja širom Srbije. U ovim igrama su svi pobednici. Visoki pokrovitelj Sportskih igara mladih u Srbiji je Vlada Republike Srbije.

Pogledajte i fotografije sa ove sportske manifestacije:

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime