Održani Sretenjski susreti pesnika u Prokuplju

0

Sretenjski susreti pesnika tradicionalno su okupili u Prokuplju stvaraoce iz okruženja.  Ovo je 12. godina kako se organizuje ova manifestacija, a treća u vidu pesničkog maratona. U nadmetanju u kazivanju stihova učestvovalo je 22 pesnika iz Prokuplja, Leskovca, Sokobanje i Đakusa. Sretenjsku povelju poneo je pesnik iz Sokobanje Hranislav Milojković, a Sretenjsko odličje Dejan Ristić iz Leskovca.

Žiri u sastavu Olga Mančić Lodika, Ljubiša Krasić i Danijel Jovanović ocenili su da ove nagrade pripadnu gostima, ali i da posebno treba  pohvaliti mlade pesnike iz grada, članove Književne omladine Prokuplja.

– Žiri je doneo jednoglasnu odluku o tome kome će pripasti nagrade ovih susreta, ali sa velikim zadovoljstvom ističemo da su njih mogli  poneti i mlađi stvaraoci iz grada domaćina, rekla je obrazlažući odluku žirija pesnikinja Olga Mančić Ružić iz Paraćina.

Ovom prilikom posebno je pohvaljen mladi pesnik Milutin Milošević. Prokupački pesnici Dane Stojiljković i Milivoje Krstić kazivali su poeziju van takmičarskog dela i tako pozdravili sve učesnike i goste Sretenjskih susreta.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime