Održan sajam poljoprivrednih mašina u Prokuplju

0

U okviru privredno-turističke manifestacije “Dani višnje” na platou Poljoprivredne škole “Radoš Jovanović Selja” organizovan je sajam poljoprivrednih mašina. Svoje proizvode prezentovali su italijanska firma „FERRARI“ i bravarska radnja „Semaljević“, vlasnika Ivana Semaljevića iz Gornjeg Кordinca kod Prokuplja.

Otvarajući mini-sajam predsednik Organizacionog odbora “Dani višnje Prokuplje 2017.” Miroljub Paunović rekao je da je ovo jedinstvena prilika da se prokupački i toplički voćari upoznaju sa novom mehanizacijom i njihovom primenom.

– Voćari su na sajmu mogli da vide traktore, berače, plugove, roto freze i drugu mehanizaciju koja se primenjuje za obradu zemljišta i berbu višnje, izjavio je on istakavši da ministarstvo poljoprivrede dodeljuje subvencije za kupovinu nove mehanizacije.

Predstavnik italijanske firme “FERRARI” za Srbiju Dejan Petrović rekao je da su oni poljoprivrednicima Prokuplja i Merošine predstavili novu mehanizaciju i priključne mašine koje se koriste u voćarstvu.

– Mnogobrojni posetioci su na štandu mogli da vide nove traktore koji se primenjuju u voćarskoj proizvodnji, priključne mašine za obradu zemlje i tresače koji su u poslednje vreme izuzetno traženi, izjavio je on i dodao da je u poslednjih desetak dana prodato više od 50 tresača, čija pojedinačna vrednost iznosi 186.000 dinara.

Vlasnik bravarske radnje “Semaljević” Ivan Semaljević napominje da su prokupački voćari najviše kupovali hidraulične freze pipalice i rotorup šišalice, koje se koriste za obradu zemljišta u voćarstvu.

Najnovije vesti iz Prokuplja pročitajte OVDE

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here