Ojadio banku pa bobegao preko grane

0

Više javno tužilaštvo u Kruševcu izdalo je nalog za privođenje Aleksandra Jevtića (31) iz Kruševca koji je kao bivši šalterski službenik oštetio Hipo Alpe Adria Banku, koja se nalazi neposredno uz zgradu suda, za višemilionsku sumu novca, pa raskinuo radni odnos i pobegao u inostranstvo.

Ukoliko ga policija ne locira i privede na salušanje po krivičnoj prijavi, uslediće međunarodna poternica, saznajemo u Tužilaštvu.

Prema dosadašnjoj istrazi ovaj bivši radnik Hipo Alpe Adria Banke je u vremenu od januara do oktobra porošle godine sa računa 14 klijenata banke ,,pozajmljivao,, i vraćao devizni novac u iznosu od 335.556 evra, a ta posluga je kažnjiva po zakonu i za to je propisana kazna od 6 meseci do 5 godina robije.

Takođe je utvrđeno da je osumnjičeni sa računa još petorice klijenata ,, skinuo,, 176.955 evra, da bi odmah potom podneo zahtev banci za raskid radnog odnosa i pobegao.

Tek, kad se posle potpisanog rešenja o raskidu radnog odnosa prišlo utvrđivanju razloga za napuštanje posla, utvrđeno je da je Aleksandar Jevtić oštetio Hipo Alpe Adria Banku za višemilionsku sumu novca, koja je morala da obešteti svoje klijente.

Za zloupotrebu položaja i štetu nanetoj banci sledi mu robija od 2 do 12 godina. Naravno, pod uslovom da ga policija locira, a strana država u kojoj se krije, isporuči Srbiji.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime