Oktobar – mesec starih u Domu starih

0

U Domu za  smeštaj i negu starih lica u Prokuplju i ovog oktobra se mnogobrojnim aktivnostima obeležava mesec starih. Radnici Doma i njegovi korisnici, uz pomoć saradnika pronalaze načine da pokažu svoje veštine i da se zabave.

Dom za negu i smeštaj starih lica u Prokuplju je i ove godine pripremio simbolične poklone, pa je nagradu za najaktivnijeg korisnika dobila Mirjana Čolović. Priznanje za najlepši ručni rad pripalo je Kosari Šmigić. Najurednija soba u Domu je soba Ibrahima Hedića, a najviše knjiga u toku godine pročitala je Dragica Tončić.

Nagrada je dodeljena i Vukadinki Ivanjac koja je u Rumi osvojila treće mesto za najbolji literarni rad.

Tradicionalno se u mesecu oktobru nagrađuju i korisnici koji su u ovoj ustanovi proveli 10 godina, a ove godine to su Gordana Mladenović, Mirjana Nedeljković i Marinko Novaković, koji je u  Domu punih 20 godina.

Svojom pesmom, igrom i glumom najstarije u gradu zabavljali su učenici OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“, kao i  korisnici Dnevnog boravka Sunce. Oni su održali predstavu „Kraljevski festival“, koju su  pripremili u saradnji sa Varoškim pozorištem Histrion.

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here