Olimpijske seoske igre u Vrnjačkoj Banji

0

Vrnjačka banja – Tradicionalno već dugi niz godina u Vrnjačkoj Banji se održavaju Olimpijske seoske igre, u organizaciji Saveza za rekreativni sport Republike Srbije. Pokrovitelji su Ministarstvo omladine i sporta i opštine Vrnjačka Banja.

Prema rečima Milutina Nikolića generalnog sekretara Saveza za rekreativni sport Srbije, cilj ove manifestacije je popularizacija sporta u selima i širenje takmičarskog duha, negovanje dobrih odnosa i međusobna saradnja meštana u Mesnim zajednicama i poboljšanje kvaliteta života na selu. Takmičenje je ekipno u disciplinama narodni višeboj, streljaštvo,pikado, šah i kros pojedinačno.

Otvaranju ove sportske manifestacije osim čelnika opštine Vrnjačka Banja, takmičara i ostalih građana,prisustvovali su i Zoran Rajić pomoćnik ministra poljoprivrede, Miodrag Nikolić narodni poslanik predsednik Udruženja za privredni preporod Srbije i Nikola Mihailović predsednik Zadružnog saveza Srbije.

Miodrag Nikolić je pozdravio takmičare i najavio pokretanje projekata u Srbiji obnavljanja Domova kulture a u okviru projekta “Uposlimo Srbiju zajedno” pokrenuće se agroindustrija, gradiće se sportski tereni.

Olimpijske seoske igre svečano je otvorio predsednik SO Vrnjačka Banja Rodoljub Džamić, svečanu zdravicu održao je Miroslav Đurović a zatim je KUD “Jelek” iz Podunavaca izvelo bogat i sadržajan kulturno umetnički program.

(Autor:Dragan Ivanović)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime