Oni su najbolji đaci u Kruševcu

0

Tradicija postavljanja postera sa fotografijama Svetosavskih đaka na bilbordu u centru grada duga je 11 godina. Ovo je dvanaesta generacija najboljih učenika završnih razreda osnovnih i srednjih kruševačkih škola, njih 27-moro, koji su predloženi od svojih odeljenskih starešina, a kasnije izglasani na sednicama nastavničkih veća kao najbolji đaci.

Budžetski fond za podsticaj razvoja mladih talenata grada Kruševca najbolje Svetosavske učenike i studente nagrađuje od 1993. i time promoviše znanje, nadarenost i zalaganje.

Ovogodišnja nagrada sastoji se od novčane u visini od 10 hiljada dinara, postera sa fotografijama svetosavskih đaka i knjigom, a najbolji kruševački studenti sa prosekom ocena 10 – njih desetoro, takođe će biti nagrađeni novčanim iznosom 10 hiljada dinara.

Dodela Svetosavskih nagrada je sutra u 11 sati u Mozaik sali Gradske uprave.

Danas su, inače, u kulturnom cemntru Kruševca podeljene nagrade pobednicima svetosavske radionice i učesnicima likovnog konkursa.

Sutra, u gotovo svim srednjim i osnovnim školama održavaju se prigodne svetosavske svečanosti, na kojima se proglašavaju najbolji učenici.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime