Oprezno s pirotehnikom!

0

Policijska uprava u Prokuplju apeluje na građane da ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih i nestručnih lica i na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena, kao što su pijace, ulične tezge i kod uličnih prodavaca koji vrše nedozvoljen promet pirotehničkih sredstava.

Ovlašćena službena lica Policijske uprave u Prokuplju aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi se sprečila neovlašćena prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava.

– Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika očekuje se povećana prodaja i upotreba pirotehničkih sredstava. Podsećamo da je Zakonom izričito zabranjena upotreba pirotehnike u  zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj lica, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnim osobama.Takođe napominjemo da izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova – saopštavaju iz Policijske uprave Prokuplje.

Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do:

– teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje

– nastanka požara i eksplozija

– uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira

Iz policije napominju da će fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biti sankcionisana u skladu sa zakonom, dok će im pirotehnička sredstva biti oduzeta.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime