Opšta bolnica Prokuplje među prvih 10 zdravstvenih ustanova u Srbiji sa unapređenom sigurnošću informacionog sistema

0

Na osnovu sporazuma između Ministarstva zdravlja i Kancelarije za IT i eUpravu, započeto je premeštanje softverskih rešenja u kojima se vode podaci o lečenju pacijenata iz domova zdravlja i bolnica širom Srbije u Državni data centar u Kragujevcu, koji primenjuje najviše bezbednosne standarde u čuvanju podataka.

Opšta bolnica „Dr Aleksa Savić“ Prokuplje je jedna od prvih 10 zdravstvenih ustanova u Srbiji čiji je sistem migriran, a još pet ustanova će sprovesti proces migracije do kraja maja. Ovim je započet proces kojim će fazno biti obuhvaćene sve zdravstvene ustanove u Srbiji.

Ovim procesom je omogućen početak objedinjavanja svih zdravstvenih podataka u eKarton, budući jedinstveni centralizovani registar zdravstvenih podataka svih pacijenata.

Zdravstvene ustanove čiji su sistemi do sada migrirani su Dom zdravlja Grocka, Dom zdravlja Rekovac, Dom zdravlja Bujanovac, Dom zdravlja Mali Zvornik, Opšta bolnica Prokuplje, Dom zdravlja Raška, Dom zdravlja Kuršumlija, Dom zdravlja Novi Kneževac, Opšta bolnica Sremska Mitrovica, Dom zdravlja Novi Beograd i Dom zdravlja Gornji Milanovac.

Cilj objedinjavanja podataka je bolje i efikasnije lečenje pacijenata, lakši pristup podacima od strane lekara i pacijenata, bolje planiranje zdravstvenih usluga, bolje raspoređivanje sredstava za lečenje i povezivanje podataka iz privatnog i javnog zdravstvenog sektora. Proces migracija praćen je izgradnjom jedinstvene zdravstvene mreže Republike Srbije, koja će povezati sve zdravstvene ustanove što će omogućiti pouzdanu i bezbednu razmenu podataka, kao i razvoj budućih naprednih rešenja usluga u oblasti zdravstva.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime