Opština Aleksandrovac obeležava svoj Dan

0

“Danas kad smo preopterećeni ekonomskim problemima i kada, kao društvo, vapimo za svakim radnim mestom krajevima poput Župe treba samo malo osmišljenije i organizovanije pomoći države koja bi se višestruko isplatila i vratila. Jeste, zadnjih godina učinjen je određeni napredak u podršci vinogradarstvu, ali treba i može i više i bolje da bi smo počeli sa vraćanjem mladosti u sve manja i sve starija sela”, izjavio je predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac. On predlaže da za početak, pored preispitivanja troškova države, počnemo i sa većim izdvajanjima za poljoprivredu.

On se pita da li nam za osnivanje zadruga treba strani kapital ,, da svaka opština i grad formira svoje poljoprivredne robne rezerve sa zadatkom prihvata proizvoda kojima bi se vraćali umesto novca za sredstva dobijena kao subvencije, da menjamo postojeće koncepte pijaca kao javnih preduzeća i da od njih pravimo specijalizovane veletržnice razmeštene širom Srbije, da po ugledu na razvijene zemlje Evropske unije raznim merama i propisima štitimo domaćeg proizvođača,,.

Prema rečima Jugoslava Stajkovca, ,,lokalna samouprava Aleksandrovca poziva sve ljude dobre volje, sve zainteresovane za investiranje da dođu i da se uvere u blagorodnost Župe, radinost i posvećenost njenih žitelja vinovoj lozi i vinu, da im se jave, da dođu a mi ćemo im svojski, župski vredno, pomoći,,.

dr-stajkovac

Dan Opštine Aleksandrovac danas obeležava sa velikim dvogodišnjim uspehom gotovo na svim poljima, a najviše u razvoju infrastrukture, novim kilometrima asfaltnih puteva na seoskom području, renoviranim školama i domovima kulture… O tome je, kao i drugim postignutim rezultatima izmedju dva praznika u Domu kulture na svečanoj sednici Skupštine opštine govorio predsednik opštine dr Jugoslav Stajkovac.

Usledila je , potom, dodela priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama za doprinos u razvoju ovog kraja kao i umetnički program.

Direktor Javnog preduzeća ,,Putevi Srtije,, Zoran Drobnjak proglašen je za počasnog gradjanina Aleksadrovca, za izuzetan doprinos u razvoju infrastrukture na teritoriji Opštine Aleksandrovac.

Februarska nagrada Opštine Aleksandrovac dodeljena je akademiku prof. Dr Miodrgau Čoliću, jedinom akademiku i generalu poreklom iz Župe, za veliku i nesebičnu pomoć gradjanima Opštine Alekasandrovac. Nagrada je dodeljena i Jelenku Bogdanoviću posthumno za ukupni doprinos u razvoju opštine Aleksandrovac.

Zlatna plaketa Opštine Aleksandrovac uručena je Zvonimiru Markoviću za izuzetan doprinos Opštine Aleksandrovac.

Sečenje slavskog kolača obavljeno je u podne u Muzeju vinarstva i vinogradarstva, posle čega je usledilo orezivanje prvih čokota vinove loze.

Obeležavanje Dana opštine Aleksandrovac nastavlja se 11. saborom vinogradara i voćara Župe, proglašenjem pobednika i dodelom priznanja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime