Opština Blace na svečanoj sednici SO Blace upriličenoj povodom gradske slave nagradila najbolje

0

U Kulturnom centru Drainac u Blacu održana je svečana sednica sednici SO Blace upriličenoj povodom gradske slave. Tim povodom uz kulturno-umetnički program koji su izveli članovi FA Drainac Blace i učenice srednje škole u Blacu Anastasija Nikić, Jovana Konatarević i Mina Veljović, rukovodstvo opštine Blace nagradilo je najbolje.

Na svečanoj sednici SO Blace upriličenoj povodom gradske slave prisutnima se najpre obratio predsednik SO Blace Dejan Mijajlović – Đani koji je ovom prilikom predstavio rezultate rada lokalne vlasti u protekloj godini.

Kao predstavnik zakonodavne vlasti predsednik SO Blace Dejan Mijajlović – Đani čestitao je svima koji su danas primili nagrade.

– Čast mi je što kao predstavnik zakonodavne vlasti mogu da vam predstavim koliko smo važnih odluka zajedničkim snagama doneli na sednicama SO Blace u izveštajnom periodu.

SO Blace je tokom izveštajnog perioda održao šest sednica gde je obrađeno 92 akta,36 odluka, 49 rešenja, 1 operativni plan, 1 izveštaj, 1 kadrovski plan, 4 programa, objavljeno je 10 službenih listova…

Doneta je odluka o budžetu, rebalansu budžeta kako bi se realizovali započeti projekti i aktivnosti, Odlukao usvajanju godišnjeg plana zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Opštine Blace za 2023.godinu, Odluka o poveravanju isključivog prava za obavljanje komunalnih delatnosti na teritoriji Opšine Blace, Odluka o poveravanju isključivog prava za obavljanje komunalnih delatnosti zoo higijene,Odluka o gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji Opštine Blace, Odluka o završnom računu budžeta za 2022.godinu…rekao je između ostalog predsednik SO Blace Dejan Mijajlović – Đani predstavljajući rezultate rada u izveštajnom periodu.

On je ovom prilikom citirao Žan Žaka Rusoa – Zakonodavna vlast je srce države, a izvršna vlast je njen mozak,naglasivši da se tako postarala i naša izvršna vlast zahvalivši se predsedniku Opštine, Opštinskom veću i Upravi na profesionalnoj saradnji i zajedničkim rezultatima.

U svom obraćanju zahvalio se i svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije Dani šljive – Blace 2023-. koja je dobila sve pohvale,posebno se zahvalivši Policijskoj stanici Blace i Domu zdravlja Blace koji su bili na visini zadatka.

U svom obraćanju predsednik Opštine Blace Ivan Burgić u ime opštine čestitao je svim sugrađanima današnji praznik i slavu opštine poželevši da je svi zajedno mnogo godina u zdravlju i veselju slavimo.

bscap0011 3 1024×576

Prisutni su imali priliku da na video bimu pogledaju rezultate rada lokalne samouprave opštine Blace.

Da nismo vredno radili svakog dana, trenutka, svi ovi projekti ne bi bili realizovani. Oni su rezultat dobre saradnje sa Vladom Republike

Srbije i predsednikom Aleksandrom Vučićem, naglasio je u svom obraćanju predsednik Opštine Blace Ivan Burgić koji je takođe napomenuo da nikada više ministara nije posetilo Blace nego u proteklom izveštajnom periodu te da je Blace posetila i premijerka Ana Brnabić.

Sve te posete donele su nove projekte, istakao je predsednik Opštine Blace Ivan Burgić dodajući da je opština mnogo uložila i u poboljšanje kvaliteta uslova školovanja najmlađih sugrađana.

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić ovom prilikom uručio je najviše priznanje Opštine Blace, nagradu Velika Gospojina spec.dr.medicine Bratislavu Kneževiću.

bscap0021 1 1024×576

Spec.dr medicine Bratislav Knežević rođen je 1962.godine u Blacu gde je završio osnovnu i srednju školu.Medicinski fakultet završio je u Nišu a specijalističke studije u Beogradu. Oženjen je i otac troje dece. Nikada nije otišao iz svog rodnog Blaca gde i danas sa porodicom živi.

Zaposlen je na odeljenju opšte hirurgije u Opštoj bolnici dr Aleksa Savić u Prokuplju.

Što se tiče njegovog doprinosa Blacu suvišno je govoriti i retko može da se nađe stanovnik opštine Blace i šire a da mu ovaj humani doktor nije pružio svoju pomoć iz svoje hiruške struke.

Dobitnik najvišeg priznanja Opštine Blace, nagrade Velika Gospojina spec.dr medicine Bratislav Knežević u svom obraćanju čestitao je sugrađanima i rukovodstvu opštine današnju slavu grada i zahvalio se svojim sugrađanima što su njegov rad i trud prepoznali i na ovaj način ocenili.

Predsednik Opštine Blace uručio je glumcu iz Blaca, doajenu Banjalučkog pozorišta Dobrici Agatonoviću –Agi, Zahvalnici, za dopinos afirmaciji opštine Blace u kulturi.

bscap0018 2 1024×576

Na svečanoj sednici SO Blace nagrađeni najbolji učenici
Na svečanoj sednici SO Blace upriličenoj povodom gradske slave Velika Gospojina nagrađeni su najbolji učenici :

I Kategorija (učenici generacije):

-Jovana Ilić, iz Rašice, VIII2, OŠ „Stojan Novaković, učenica generacije,

-Nevena Bogićević, iz Đurevca, Srednja škola Blace, učenica generacije (gimnazija),

-Kristina Tomić, iz Blaca, PPPH, poljoprivredni tehničar, učenica struke u poljoprivredi,

-Dijana Milinčić, TUT –kuvar, učenica struke ugostiteljstvo- kuvar,

-Danijel Andrejić, iz Vrbovca, učenik TUT –konobar, učenik struke ugostiteljstvo-konobar,

bscap0002 3 1024×576

II Kategorija (nagrada za učenike koji su osavojili nagrade na republičkim i zvaničnim međunarodnim takmičenjima, za izuzetna postignuća u osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju , promociji nauke i školskog sporta i nagrada za učenike od trećeg do šestog razreda koji su osvojili nagrade na zvaničnim okružnim takmičenjima):

Veljko Ostojić, iz Blaca, Sportista generacije OŠ „Stojan Novaković“,

Dušan Mirović, iz Blaca, Sportista generacije u Srednjoj školi,

Sava Živković, iz Đurevca, V2 (I mesto na okružnom takmičenju iz matematike),

Uroš Kocić, iz Blaca, V1 (II mesto na okružnom takmičenju iz matematike),

Vladan Mladenović, iz Blaca, VI1 (III mesto na okružnom takmičenju iz veronauke),

Miljana Mladenović, iz Blaca, V1 (III mesto na okružnom takmičenju iz veronauke),

Mihajlo Grbić, iz Blaca, VI2 (III mesto na okružnom takmičenju iz veronauke),

Miloš Grbić, iz Blaca, V3 (III mesto na okružnom takmičenju iz veronauke),

Veljko Milovančević, iz Blaca, V3 (III mesto na okružnom takmičenju iz veronauke),

Nikola Kričak, iz Trbunja, virtuoz na harmonici, učenik VI razreda OŠ „Stojan Novaković“, diploma za postignute rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima,

Luka Đorđević, iz Trbunja, virtuoz na harmonici, učenik III razreda OŠ „Stojan Novaković“, diploma za postignute rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

-spec. dr med. Bratislav Knežević, iz Blaca, dobitnik nagrade „Velika Gospojina“, za 2023. godinu, i

-Dobrica Agatonović –Aga, Zahvalnica, za dopinos afirmaciji opštine Blace u kulturi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime