Opština Blace od Ministarstva zaštite životne sredine dobila novi kamion za smeće

0

Opština Blace dobila je na korišćenje novi kamion za smeće od Ministarstva zaštite životne sredine.

Kamion će biti stavljen na raspolaganje Javnom komunalnom preduzeću ,, Blace”.

Prema ugovoru, kamion će opštini Blace biti ustupljen na korišćenju u periodu od 10 godina bez naknade, a troškove regstracije, upotrebe, održavanja i popravki snosiće lokalna samouprava.

Novi kamion će doprineti efikasnijem upravljanju otpadom i približiti ih ostvarivanju cilja u pogledu očuvanja zdrave životne sredine.

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić ističe da lokalna samouprava ulaže sve napore da unapredi komunalne delatnosti i da je u tu svrhu realizovala više projekata u prethodnom periodu, medju kojima je saniranje divljih deponija i izgradnja izletišta koje je finansiralo ministarstvo životne sredine, kao i nabavka 15 pet kontjneta i 182 kante za selekciju otpada, ali je i svojim sredstvima nabavila kombinovanu gradjevinsku mašinu krajem prošle godine.

Intezivno se radi na sanaciji reke Blatašnice projektom za prečišćavanje otpadnih voda a u planu je i nabavka kontejnera, čime se ekološke aktivnosti unapredjuju i postavljaju kao prioritet opštinske vlasti.

“Hvala ministarstvu životne sredine na podršci i hvala gradjanima koji zajedno sa nama ulažu napore da postanemo ekološka sredina- rekao je Ivan Burgić-predsednik opštine Blace”

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime