Opština Blace unapređuje sistem socijalne zaštite na lokalnom nivou

0

U okviru projekta „Podrška održivim uslugama socijalne zaštite u zajednici i politikama uključivanja na lokalnom nivou“ koji finansira Evropska unija, opština Blace odabrana je u 20 lokalnih samouprava za dodelu paketa podrške za unapređenje socijalne zaštite koji obuhvataju stručno-tehničku i finansijsku podršku u uspostavljanju/unapređenju lokalnih planskih, pravnih, finansijskih i institucionalnih mehanizama za planiranje i funkcionisanje sistema socijalne zaštite.

Sporazum o saradnji opština Blace potpisala je sa Stalnom konferencijom gradova i opština, koja je implementacioni partner na projektu, Ministarstvo finansija je ugovorno telo, dok je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nadležno za realizaciju projekta.

Realizacijom ovog projekta biće stvoreni uslovi za unapređenje kvaliteta i obima usluga socijalne zaštite i podsticanje inkluzije ugroženih i marginalizovanih grupa na lokalnom nivou, što će doprineti poboljšanju efikasnosti politika socijalnog uključivanja kako bi se podstakle jednake mogućnosti i aktivno učešće žena i muškaraca.

03. oktobra 2023. godine, u Hotelu Mona Plaza u Beogradu održana je svečana ceremonija povodom početka realizacije paketa podrške, kojom prilikom su uručeni sporazumi izabranim lokalnim samoupravama.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime