Opština izdvaja 35 miliona dinara za zapošljavanje u 2017. godini

0

Opština Prokuplje predvidela je 35 miliona dinara iz novog budžeta za finansiranje podsticajnih  mera za zapošljavanje u 2017. godini. Kako kažu, to je još jedna mera da se poboljša život građana.

Ovo je samo nastavak sprovođenja prošlogodišnje prakse, koja se pokazala kao izuzetna, jer je Prokuplje dobilo priznanje Nacionalne službe za zapošljavanje za poseban doprinos u zapošljavanju u 2016. godini u kategoriji lokalnih samouprava.

Ovo priznanje uručeno je predsedniku Opštine Prokuplje Aleksandru Simonoviću na  svečanosti povodom obeležavanja 95 godina od osnivanja Nacionalne službe.

– Opština Prokuplje je u protekloj godini ostvarila najuspešniju saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u kategoriji lokalnih samouprava, otuda i ovo laskavo priznanje na koje smo veoma ponosni. Mi smo lokalna samouprava koja je  izdvojila najviše novčanih sredstava za podsticaj zapošljavanja u 2016. godini. U tu svrhu izdvojili smo ukupno oko 40 miliona dinara iz opštinskog budžeta, kao i 16 miliona koje smo dobili od Republike Srbije, što znači da je oko 56 miliona uloženo u sprovođenje aktivnih mera zapošljavanja u protekloj godini, rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović.

Sredstvima koje je obezbedila lokalna samouprava  u cilju smanjenja nezaposlenosti u Prokuplju, finansirana je obuka nezaposlenih lica  u   fabrici LEONI, gde je oko 600 lica završilo obuku i dobilo šansu za zaposlenje. Takođe su finansirani i javni radovi kao i program stručna praksa, tako da su sve pomenute mere realizovane u saradnji sa NSZ Filijala Prokuplje,   u cilju smanjenja nezaposlenosti na teritoriji opštine Prokuplje.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime