Opština Kuršumlija – članica druge Turističke regije u Srbiji

0

U skladu sa Nacionalnom strategijom razvoja turizma za period do 2025. godine, formirana je druga Turistička regija u Republici Srbiji i to 𝑻𝒖𝒓𝒊𝒔𝒕𝒊𝒄̌𝒌𝒂 𝒐𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒛𝒂𝒄𝒊𝒋𝒂 𝒓𝒆𝒈𝒊𝒋𝒆 𝑲𝒐𝒑𝒂𝒐𝒏𝒊𝒌. Regiju čini šest opština potkopaoničke regije: Raška, Vrnjačka Banja, Brus, Aleksandrovac, Blace i Kuršumlija.

U četvrtak 18. novembra, održan je radni sastanak u 𝒉𝒐𝒕𝒆𝒍𝒖 𝑩𝒆𝒍𝒂 𝑱𝒆𝒍𝒂 𝒖 𝑳𝒖𝒌𝒐𝒗𝒔𝒌𝒐𝒋 𝑩𝒂𝒏𝒋𝒊, na kom su prisustvovali predstavnici gradova i opština osnivača TORK-a, povodom planova, predloga promocije i realizacije brojnih projekata u narednom periodu.

U ime Opštine Kuršumlija, članovima se obratio 𝑷𝒓𝒆𝒅𝒔𝒆𝒅𝒏𝒊𝒌 𝑶𝒑𝒔̌𝒕𝒊𝒏𝒆 𝑲𝒖𝒓𝒔̌𝒖𝒎𝒍𝒊𝒋𝒂, Vojimir Čarapić, koji je istakao da ga raduje činjenica da u okviru Turističke organizacije regije Kopaonik važnu ulogu ima i Opština Kuršumlija, s obzirom na značajan turistički promet koji ostvaruju naše banje i spomenik prirode Đavolja Varoš, kao i prve zadužbine Stefana Nemanje koji su značajni nosioci kulturno–istorijskog turizma.

U prilog tome govori i činjenica da je Opština Kuršumlija od avgusta meseca ove godine i zvanično dobila kategoriju turističkog mesta, tako da turizam iz godine u godinu, predstavlja važnu privrednu granu naše opštine.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime