Opština Kuršumlija učestvuje u izradi Intergrisanog plana za bezbednost voda i sanitacije iWSSP u malim vodovodnim sistemima

0

U poseti opštini Kuršumlija kroz radne sastanke u Prolom Banji 11. i 12. aprila u okviru iWSSP projekta boravili su pradstavnici Instituta za javno zdravlje Niš, Instituta za javno zdravlje Novi Sad, Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Beograd , predstavnik Svetske zdravstvene organizacije Harold Van Den Berg, kao i predstavnici JKP Bačka Palanka i JPKD „Toplica„ Kuršumlija, sa kojima su se susreli i predsednik opštine Kuršumlija Vojimir Čarapić i direktor komunalnog preduzeća Mladen Gilić.

Opština Kuršumija je pored opštine Bačka Palanka prva opština u Srbiji koja u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Niš, Institutom za javno zdravlje Vojvodine, Institutom za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ i Svetskom zdravstvenom organizacijom učestvuje u izradi Intergrisanog plana za bezbednost voda i sanitacije iWSSP u malim vodovodnim sistemima. To je pristup koji je zasnovan na proceni rizika, kojim se identifikuju i kojim se upravlja rizicima u celom lancu vodosnabdevanja, od izvorišta do slavine, te u celom lancu sanitacije, od prikupljanja do odlaganja, što doprinosi ispunjavanju uslova propisanih za pružaoce usluga vodosnabdevanja i sanitacije kako bi se obezbedio bezbedan, pouzdan, održiv ekološki prihvatljiv i ekonomičan rad sistema za vodosnabdevanje kao i sprečavanje širenja, prenosa, tretmana do konačne upotrebe ili odlaganja kod usluga sanitacije.

Kako na teritoriji opštine Kuršumlija pored Gradskog vodovoda „Toplica“ koji snabdeva grad postoje i manji vodovodni sistemi na seoskim područjima, Opština Kuršumlija je pored izgradnje vodovoda u selima Barlovo, Tijovac kao i pripremom za izgradnju vodovoda u prigradskom naselju Baćoglava, brigu o vodosnabevanju svih građana opštine iskazala i kroz ovaj projekat na pilot lokaciji Sokolovica.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime