Opština Prokuplje objavila konkurs za nevladine organizacije i udruženja

0

Opština Prokuplje objavila je drugi javni konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija i udruženja građana iz budžeta Opštine Prokuplje.Ukupan iznos sredstava namenjen za finansiranje projekata nevladinih organizacija i udruženja građana iz budžeta Opštine Prokuplje za 2017. godinu iznosi 6.700.000 dinara.

U prvom konkursu koji je raspisan 20. februara 2017. godine podeljena su sredstva u iznosu od 4.149.000 dinara. Drugi konkurs raspisuje se za preostala sredstva od 2.551.000 dinara.

Konkurs je otvoren do 19. aprila i kako stoji u saopštenju neblagovremene i nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Sredstva namenjena nevladinim organizacijama i udruženjima građana  dodeljuju se za realizaciju projekata iz  oblasti jačanja saradnje između vladinog, nevladinog i biznis sektora, socijalno – humanitarnih aktivnosti (podrška socijalno ugroženim građanima, podrška starima i osobama sa invaliditetom, boračko-invalidska zaštita), zaštite i promovisanja ljudskih i manjinskih prava, kulturne baštine, negovanja istorijskih tekovina, razvoja kulturno-umetničkog stvaralaštva, društvene brige o deci, podsticanja nataliteta i zdravstvene zaštite i dr.

Zainteresovane nevladine organizacije mogu se detaljnije informisati i preuzeti konkursnu dokumentaciju na sajtu www.prokuplje.org.rs .

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime