Opština uštedela: Suficit u budžetu 209 miliona dinara!

1

U budžetu Opštine Prokuplje ostvaren je suficit od 209 miliona dinara u prvih šest meseci ove godine. Predsednik Opštine Aleksandar Simonović kaže da je to potvrda domaćinskog poslovanja vlasti.

– Po prvi put posle dugog niza godina Opština Prokuplje može biti ponosna na stanje svojih finansija. Zahvaljujem se svim svojim saradnicima koji su svojim zalaganjem i trudom doprineli ostvarivanju ovog značajnog rezultata – rekao je predsednik opštine Simonović na sednici Veća na kojoj je razmatran Izveštaj o izvršenju prihoda i primanja, rashoda i izdataka budžeta za prvi šestomesečni period u ovoj godini. 

Do viška u budžetu došlo je znatnim uštedama u prethodnoj godini, tako da je blizu 120 miliona dinara iz prošlogodišnjeg preneto u budžet za 2017. godinu, prenosi Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje.

Prema izveštaju ukupni ostvareni prihodi za pomenuti period iznose blizu 40% u odnosu na plan budžeta. Opštinsko veće je usvojilo i uputilo ovaj izveštaj na razmatranje i odlučivanje Skupštini Opštine Prokuplje, uz obrazloženje da su stvoreni uslovi da se, osim urednog servisiranja svih obaveza opštine, u narednom periodu još više uloži u infrastrukturu.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime