Opštinsko veće Aleksandrovca utvrdilo predlog budžeta za narednu godinu

0

Budžet Opštine Aleksandrovac za narednu 2016. godinu iznosiće oko 703 miliona dinara. Ovaj predlog je Opštinsko veće prosledilo odbornicima Skupštine Opštine na razmatranje i usvajanje.

Budžet Aleksandrovca će biti investicioni , a na poslednjoj sednici Veća se čulo da će njime biti dosta ulaganja, pre svega u putnu infrastrukturu. Predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Strajkovac, koji je i predsedavajući Opštinskim većem je predočio da će se i u nardnoj godini nastaaviti sa kontinuitetom domaćinskog i odgovornog vođenja računa o opštinskom budžetu.

– Budžet za 2016. godinu je, pre svega restriktivan , jer je njime smanjena potrošnja, ali je u isto vreme socialni podsticajan i prenaglašeno razvojni, jer smo i mi opština koja 40 odsto od ukupnih sredstava koja su projektovana u budžetu predviđa za izgradnju komunalne infrastrukture, podvukao je Stajkovac.

Većnici su, između ostalog, utvrdili i predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru Opštine Aleksandrovac i dali saglasnost na programe poslovanja sa finansijskoim planom javnih preduzeća za 2016. godinu. Utvrđen je i predlog o rešenjima i imenovanju Danice Knežević za VD direktora Narodne biblioteke, kao i Borisa Pejića za VD direktora Turističke organizacije Aleksandrovac.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime