Opštinsko veće Aleksandrovca za podsticaj poljoprivrede i rurarnog razvoja

0

Na sednici Opštinskog veća, kojom je predsedavao predsednik Opštine Aleksandrovac dr Jugoslav Stajkovac, između ostalog, većnici su utvrdili predlog programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja ove komune za tekuću godinu. U te svrhe iz opštinskog budžeta opredeljena su sredstva u iznosu od preko 8,7 miliona dinara.

Direktno se finansiraju premije i osiguranje poljoprivrednih useva do 30 odsto iznosa podsticaja po korisniku od vrednosti polise osiguranja, a maksimalno do 25 hiljada dinara po jednom registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu.

To znači da sva registrovana poljoprivredna gazdinstva za osiguranje useva i plodova u ratarstvu, voćarstvu i vonogradarstvu dobijaju 40 odsto od sredstava od Republike, 30 odsto sredstava od Opštine, a najviše do 25 hiljada dinara po osiguraniku.

Kako se čulo na sednici Opštinskog veća, ovim programom predviđena su podsticajna sredstva za razvoj stočarstva i voćarstva, za edukaciju proizvodjača, kao i regres za reproduktivni material.

O merama podrške poljoprivrednom i rurarnom razvoju izjasniće se i odbornici na narednom skupštinskom zasedanju.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime