Opštinsko veće usvojilo Nacrt budžeta za 2018. godinu

1
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Prokuplje, poslednjoj u ovoj kalendarskoj godini kao najvažnija tačka usvojen je Nacrt Odluke o budžetu za narednu 2018. godinu na osnovu koga je planiran budžet od 1.824,768,635 dinara, saopštava Služba za odnose na javnošću Opštine Prokuplje.

Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović rekao je da je planirani budžet razvojni, a ujedno i restriktivan i da će omogućiti budžetskim korisnicima normalno funkcionisanje  i građanima kvalitetnije i bolje uslove života.

– Nikada nam nije bilo teže nego sada da planiramo sredstva sa kojima ćemo raspolagati u nastupajućoj godini. Opština je opterećena starim dugom Direkcije za izgradnju od 202,5 miliona dinara koji će morati da se isplati iz budžeta za 2018. Godinu, pa je to ograničilo i ambiciozne razvojne planove lokalne samouprave u narednoj godini – rekao je Simonović.

Opština očekuje pomoć od Vlade Srbije da se 2018. godine građani Prokuplja konačno oslobode  nasleđenog dugovanja. I pored toga, planiraju se mnoga infastrukturna ulaganja, koja će uz prioritetnu brigu o budžetskim korisnicima, deci i socijalno ugroženima, obezbediti bolje uslove za život svim stanovnicima Prokuplja.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime