Optuženi za silovanje tinejdžerke

0

Više javno tužilaštvo u Jagodini podiglo je optužnicu protiv trojice mladića zbog zločina kod Varvarina , koji se desio početkom septembra prošle godine u selu Obrež, nad šesnaestodišnjom tinejdžerkom.

Optuženi su Dalibor Dimitrijević (21) iz Bačine, Bojan Paunković (22) iz Izbenice i Viktor M. (17), iz Bačine, svi sa područja opštine Varvarin, zbog sumnje da su šest sati u noći između subote i nededelje 6. septembra 2014. godine silovali devojčicu.

Ova srednješkolka je dete razvedenih roditelja, otac joj živi u Vojvodini, a letnji raspust je provodila kod majke u Varvarinu.

Optužnica, koju je podigao zamenik Višeg javnog tužioca u Jagodini Slavko Knežević zavedena je u pisarnici Višeg suda u Jagodini pod brojem KTO 65-14, pa se , kako nam je potvrđeno da sudski proces akterima zločina počne uskoro u Višem sudu u Jagodini, a ne kako se ranije očekivalo u Kruševcu.

Kako je navela istraga, sve je počelo u kafani u Obrežu, gde se slavilo punoletstvo. Tinejdžerka je kobne večeri došla iz Varvarina na žurku i, prema navodima , trebalo je da prespava u selu kod drugarice, koja nije bila gost na zabavi. Na istoj rođendanskoj žurki žrtva se tako našla sa osumnjičenima.

Te noći, u seoskoj kafani, jedan drug je zamolio devočicu da pravi društvo Daliboru, iz obližnjeg sela Izbenica, koji je krenuo da ga poveze kući . Ona je pristala da pođe, ne sumnjajući da će se nešto loše dogoditi. Odbacili su tog momka i krenuli nazad na žurku. Onda je Dalibor počeo da izbegava povratak, pravdajući se time da ne može da se seti puta , da bi je u automobilu na njivi pored puta napastvovao.

Potom ju je pod pretnjom, prebacio do kafane, gde je sreo dvojicu drugova, koji bi joj naovodno pomogli da pronađe kuću svoje drugarice. Sva trojica su je izgurali sa žurke i odveli u obližnju napuštenu kuću. Ona je pružala otpor, ali su je nekoliko puta udarili i ponovo silovali. Sve je to trajalo do šest sati ujutro. Tada su je vratili do centra sela, gde je devojka, isprebijana i krvava, uspela da uspostavi kontakt sa drugaricom.

Kazna za ovakvo krivično delo za dvojicu punoletnih lica je od pet do 15 godina, dok prekršajna vaspitna mera maloletniku preti najviše do 5 godina.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime