Osmogodišnjak najhrabriji u Beloj vodi

0

Pred velikim brojem gledalaca sa obe strane Zapadne Morave, u ataru mesnih zajednica Bela Voda, Bresno polje i Stopanja, pod pokroviteljstvom Grada Kruševca i Opštine Trstenik, održana je viteška manifestacija sa 126 učesnika.

Na reci koja spaja Kruševac i Trstenik, tradicionalnim bratskim lomljenjem kolača, najavljeno je nadmetanje mnogobrojnih vitezova, od najmlađih do najstarijih. Ove godine zabeleženo je i učešće čak tri pripadnice lepšeg pola, a najhrabriji je svakako bio najmlađi, osmogodišnji David Popadić iz Stopanje, a najstariji je Zoran Aranđelović (62).

Relja Tomašević
Relja Tomašević

Plivače je blagoslovio protojerej stavrofor Dragi Veškovac.

Danas je najviše sreće imao Relja Tomašević 17-to godišnji mladić iz Kruševca, kome se san ostvario već u prvom učešću.

Inače, viteško nadmetanje za časni Bogojavljenski krst, održano je u Beloj Vodi po 15. put uz blagoslov Episkopa kruševačkog Davida, a prisustvali su i načelnik Rasinskog upravnog okruga Branislav Vesić, zamenik gradonačelnika Jasmina Palurović, direktori javnih preduzeća i ustanova.

Organizatori su Kulturni centar Kruševac, Crkvene opštine i mesne zajednice Bela Voda, Stopanja i Bresno Polje, a u programu su učestvovali folklorni ansambl „Lazarice“ i kulturno-umetničko društvo iz Bele Vode.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime