Osnovan Zadružni savez Topličkog i Nišavskog upravnog okruga

0

Na nedavno održanoj Osnivačkoj skupštini Zadružnog saveza Topličkog i Nišavskog upravnog okruga, za predsednika Skupštine izabran je Miša Petković iz Prokuplja. Jedan od ciljeva formiranja Zadružnog saveza ova dva okruga jeste afirmacija i podizanje zadrugarstva kao nosioca razvoja poljoprivredne proizvodnje u ovom delu Srbije.

– Nekada je na teritoriji četiri opštine Topličkog upravnog okruga bilo desetak zadruga koje su bili nosioci razvoja poljoprivrede. Trenutno radi samo jedna i to „Đurovac-Agrar“ u Prokuplju. Naš osnovni cilj je da se ponovo formiraju zadruge u Blacu, Žitorađi, Kuršumliji i Prokuplju, izjavio je Petković i dodao da uz pomoć zadruga, poljoprivredni proizvođači mogu da ostvare najveći deo svojih interesa.

Prema njegovim rečima, poljoprivrednici udruženi u zadruge neće biti prepušteni sami sebi i ucenama kupaca, kao što je to slučaj u poslednjih nekoliko godina.

Planovi Zadružnog saveza Topličkog i Nišavskog okruga biće tako stalna edukacija proizvođača, organizovanje stručnih seminara i sajmova, podizanje kvaliteta proizvoda, aktivno učešće u formiranju otkupnih cena poljoprivrednih proizvoda, saradnja sa drugim zadružnim savezima iz zemlje i inostranstva.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime