Osuda iz Opštine za sukob vaspitačice i direktorke PU “Neven”

15

Povodom sukoba koji se prošle nedelje dogodio između direktorke Predškolske ustanove “Neven” Gordane Cvetković i vaspitačice Jelene Stanković, najpre u samoj ustanovi, a onda i na ulici, oglasilo se i rukovodstvo Opštine Prokuplje.

Redakcija Top novosti prenosi saopštenje iz Opštine u celosti.

“Rukovodstvo Opštine Prokuplje najoštrije osuđuje nemila dešavanja u Predškolskoj ustanovi “Neven” i smatra, da je radi zaštite ugleda ove ustanove, koja pre svega brine o vaspitanju dece, realno očekivati da u ovom trenutku direktorka podnese ostavku na ovu funkciju iz objektivnih i moralnih razloga.

Opština Prokuplje je zabrinuta zbog incidenta koji je ovih dana nastao između direktorke i vaspitačice, jer je na ovaj način preneta u javnost, loša slika o našoj PU ,, Neven” . Mišljenja smo da zaposleni svojim radom i ponašanjem kako na poslu , tako i na javnim mestima moraju biti dobar, a ne loš primer našim najmlađima.

Stav rukovodstva Opštine Prokuplje je, da je direktorka ovakvim neodgovornim ponašanjem, urušila ugled ustanove kojom rukovodi, i doprinela da se u javnom mnjenju stvori loša slika o Predškolskoj ustanovi “Neven”.

Smatramo, da direktorka nije smela da dozvoli da sukob koji je nastao na poslu, eskalira, i da se prenese van ustanove, a još manje da raspravu sa svojim zaposlenima vodi preko medija. Posebno ističemo da je ovaj negativni događaj postao medijska senzacija i da je javnost osudila ovako ponašanje.

Zahtev za ostavkom je više nego opravdan, i nadamo se da će to doprineti da Predškolska ustanova “Neven” sačuva svoj dobar ugled kod građana Prokuplja, i da će direktorka podneti ostavku kao častan i moralni čin odgovornosti, zbog svega napred navedenog.”

15 KOMENTARA

  1. Kazna za direktorku. A vaspitacica sta dobija? -Nista. Bas lepo sto ce takva osoba da nastavi sa radom i vaspitavanjem dece. Za svadju je potrebno dvoje.

  2. Za svaku osudu je i sto se tice vaspitacice i direktorke. Zato smatram da bi direktorka trebalo sama da podnese ostavki ako ima imalo casti i obraza.

  3. Obe bre iz ustanove,zgrozila sam se samim njihovim ponasanjem na ulici a mogu tek zamisliti kako se ponasaju u vrticu kad svoja gnev ispoljavaju tucom.fujjj

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime