Osumnjičeni za ubistvo kruševačkog zubara na slobodi

0

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu je iz pritvora pušten Vojin Stanković (68), pošto se dokazalo da se on kritičnog dana 3. marta 2014. godine nalazio u Švedskoj, gde je živeo kao podstanar, kada je u Kruševcu ubijen zubar Milutin Rokić (65).

Posle puštanja iz pritvora jednog od dvojice osumnjičenih za ubistvo Rokića, dalja istraga je usmerena na drugog brata blizanca Dejana Stanovića (68) , koji je ostao u pritvoru i protiv njega se vodi dalja istraga.

Dejanov DNK je, kako saznajemo u istrazi, potvrđen na gelenderu stepeništa u zgradi gde je izvršeno ubistvo zubara Milutina Rokića, u prizemlju zgrade br 4 u Čupićevoj ulici, kao i na maskirnoj čarapi koja je nađena u kontejneru i na futroli od pištolja u dvorištu u neposrednoj blizini mesta zločina. Njegovu siluetu su 3. marta prošle godine snimile i kamere kako u fluoroscentnoj jakni koja je pronadjena u sitrazi i sa maskom na glavi šepa na jednoj nozi dok je ispred zgrade oko dva sata čekao da žrtva naidje.

Zločin nad zubarom se dogodio pred ulaznim vratima stana u kojem je Milutin Rokić imao i stomatološku ordinaciju. U istrazi se ispostavilo da je u mladalačkim danima baš preko puta Rokićevog stana osumnjičeni za ubistvo Dejan Stanković živeo u stanu svoje majke, koji je kasnije prodat, pa se pretpostavlja da motiv za ubistvo potiče još od davno.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime