Otkrivena Antanaskovićeva „Tajna ruže“

0

Dom kulture Prokuplje sinoć je u porti crkve Sveti Prokopije predstavio knjigu poezije Gorana Antanskovića „Tajna ruže“.

Promociju ove knjige ulepšali su članovi hora „Biseri“ iz Žitorađe i prokupačka pesnikinja Ivana Đurković, koja je pročitala recenziju Vlaste N. Cenića.

– U mojoj „Tajni ruže“ sadržan je čitav životni ciklus U njemu se prepliće sva raznolikost vremena, društva, sazrevanja i emocija, kako mojih, tako i onih ljudi koji su bili temelj na kojem je nastajala moja knjiga. Moje pesme, to sam ja i svet u kome se srećem, radim, volim, slavim, tugujem, pišem, živim. Pretočiti život u stihove je neka vrsta moje potrebe, rekao bih nužnosti. Najedanput, kao neki impuls stihovi krenu i ako je olovka u blizini deo tog sveta je vrlo brzo na papiru, praktično u par minuta. Rekao bih trenutak do trenutka, stih za stihom, skoro pa kao biografija učesnika u događajima koje pesme opisuje. Možda čak letopis, hronika, pa i biografija na neki način, rekao je Antanasković.

Goran Antanasković je rođen 1960. godine. Piše od srednje škole, uglavnom poeziju. Od 2001. godine radi kao veroučitelj u OŠ „Toplički heroji“ u Žitorađi, a od 2012. i u Srednjoj školi Žitorađa.

Objavljivao je u ljubljanskoj Mladini, beogradskom Novom Videlu, kao i u časopisu „Iskra“ iz Birmingena u Engleskoj.

Jedan je od osnivača Omladinskog časopisa „Pro et kontra“ u Ljubljani 1985. godine.

Dobitnik je „Gramate priznanja i zahvalnosti“ Eparhije šabačke za doprinos u radu sa školskom omladinom u okviru manifestacije „Moba“ u manastiru Soko Grad.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here