Otvara se fabrika nameštaja u Kuršumliji

  4

  U toku su završni pregovori o zakupu zgrade bivše fabrike Modne konfekcije “7 Juli” u Vladi Srbije, nakon čega bi izraelska kompanija trebalo da zakupi ovu zgradu i otvori fabriku nameštaja u Kuršumliji, potvrđeno je Top Novostima u lokalnoj samoupravi.

  Naime, kako saznajemo, najpovoljniji ponudu za zakup na pet godina Direkciji za imovenu Vlade Srbije dala je izraelska kompanija koja planira da u nekadašnjim pogonima Modne komfekcije “7 Juli” otvori pogon u kome bi se proizvodio nameštaj.

  Prema saznanjima Top Novosti, ova kompanija je već nekoliko puta razgovarala sa prestavnicima opštinske vlasti i Vlade Srbije i zrazila nameru da da investira u Kuršumliju upravo u zgradu nekadašnje Konfekcije koja zvrji prazna već duži niz godina nakon neuspešno sprovedene privatizacije.

  Investitor iz Izraela namerava da zaposli oko stotinu radnika ukoliko uspešno budu okončani razgovori o zakupu i planiranoj investiciji sa predstavnicima Vlade Srbije koji su ušli u završnu fazu.

  Najnovije vesti iz Kuršumlije možete pročitati OVDE

  (Foto naslovna: Mile Koprivica)

  4 KOMENTARA

  1. Pored toliko zivih ljudi iz nekadasnjeg SIK Kopaonik i 7 Jula koji su poslovali i ugovarali izvozne poslove sa zapadnom Evropom i Sovjetima 80-tih godina proslog veka!Sad Kursumliju treba neki Izraelco da uce proizvodnji i izvozu robe na zapadno i Rusko trziste?Nikad nisam za neki namestaj niti poznatu drvno preradjivacku firmu iz Izraela?NovostiTop treba da naprave intervju sa ljudima koji su radili i ucestvovali u izvoznim poslovima Kursumlijskih fabrika i firmi 70-ti i 80-tih godina proslog veka.Neverovatan je podatak da nikada nije kontaktiran od strane Srbije pa ni opstine Kursumlija od 90-tih pa do danas nijedan bivsi klijent 7 Jula i Kopaonika iz zapadne Evrope koji je uvozio nekada nase proizvode?Ne moguce je da su svi propali.Vise verujem da su svoje poslovanje prebacili delom u istocnu Evropu a Kursumliju cekaju da se probudi!

  VAŠ KOMENTAR

  Napišite Vaš komentar
  Unesite svoje ime