Otvoren Festival evropskog filma

0

Sinoć je u otvoren Festival evropskog filma u prokupačkom Bioskopu “Toplica”. Pre svečanog otvaranja Prokupčani su mogli da pogledaju film “Konzul”, koji je počeo u 18h.

Na otvaranju su pored inicijatora Žikice Jovanovića, govorili još i Milan Stefanović, iz Evropskog info centra u Nišu, zatim filmski kritičar Dejan Dabić i direktorka Doma kulture Tijana Petrović.

Žikica Jovanović je izrazio veliko zadovoljstvo što možemo po prvi put u našem gradu da pogledamo najbolja evropska filmska ostvarenja. Izbor filmova napravio je kritičar Dejan Dabić. Reč je o 6 filmova koji su prikazani na u Nišu na istoimenom festivalu.

– Film koji ćete večeras pogledati, npr. bio je velika senzacija u hrvatskim bioskopima 2013. godine. Takođe, izabran je za najbolji film na Filmskom festival u Puli, prema oceni publike, rekao je Dejan Dabić najvljujući film “Brza hrana”.

Festival evropskog filma se organizuje u Nišu već petu godinu, i to zajedničkim zalaganjem Niškog kulturnog centra, bioskopa “Kupina”, Media centra, Francuskog instituta i Evropskog info centra. Ove godine su uspeli da organizuju festival u četiri grada na jugu – u Vranju, Leskovcu, Nišu i Prokuplju.

Evropski info centar planira još aktivnosti u Prokuplju, ne samo na polju kulture, već i ekologije. Milan Stefanović iz Evropskog info centra posebno se zahvalio Žikici Jovanoviću, kao jednom od entuzijasta i inicijatora ovakvih događaja, i direktorki Doma kulture Tijani Petrović, kao domaćici festivala.

Festival evropskog filma traje tri dana,od 5. do 7. juna. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a za večeras u 18h zakazana je projekcija mađarskog filma “Ispit”.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime