Otvoren filmski festival u Prokuplju

0

U prokupačkom Domu kulture otvoren je sedmi po redu ProFiFest festival. On će trajati do 20. maja, a ljubitelji filma će moći da pogledaju 50 kratkometražnih i četiri dugometražna filma.

Sve projekcije će biti prikazane u Domu kulture, s tim što će publika kratkometražne filmove gledati u prepodnevnim satima, tačnije od 12, a dugometražne od 20 sati uveče.

– Drago mi je da ću biti u žiriju ovog festivala. Filmovi su mi se dopali, ali i ovaj kraj. Obišao sam Prokuplje i bio u Đavoljoj varoši. Posebno mi je drago da i ovakva mala mesta imaju ozbiljne festivale, rekao je jedan od članova žirija, poznati glumac Ivan Bekjarev.

-Publiku i goste očekuje kvalitetan program kao i svaki put i filmovi iz različitih krajeva sveta. Ipak, ove godine će po prvi put imati priliku da odgledaju i dugometražne filmove, koji će se naći u kategoriji ženski filmski rukopis. Ovo je jedini festival u Srbiji koji ima kategoriju koja promoviše žene, rekao je na otvaranju ProFiFest predsednik Film kluba Prokuplje Žikica Jovanović.

Pre svakog kratkometražnog filma, kako je najvio Jovanović, biće organizovano i druženje sa poznatim gostima iz sveta filma.

Pored poznatog glumca Ivana Bekjareva, u žiriju ovog festvala biće i profesor produkcije na Fakultetu dramske umetnosti Radenko Ranković i direktor Filmskih susreta i Niškog kulturnog centra Srđan Savić.

Na otvaranju ProFiFest, pored žirija gosti su bili i generalni konzul Bugarske Nikolaj Kolev, autori filmova koji će biti prikazani i profesori Akademije u Novom sadu i Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here