Otvoren Prokupački festival kratkog filma

3

Četvrti po redu Prokupački festival kratkog filma počeo je sinoć u Galeriji Fil-art. Festival je otvorio predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović, zahvalivši se na tome što mu je pripala čast da otvori ovako važnu i značajnu manifestaciju, koja ime našeg grada pronosi svuda u svetu.

– Siguran sam da ćete uživati u ovim filmskim ostvarenjima, koje je iz celog sveta u naš grad doneo reditelj Žikica Jovanović. Zahvaljujući njegovom upornom radu i angažovanju, za ovaj Festival čulo se i zna u celom svetu, naglasio je predsednik Paunović.

Osnivač ovog Festivala reditelj Žikica Jovanović se zahvalio svima koji mu pomagali od samog početka i dodao da se Prokuplje, zahvaljujući ovoj manifestaciji, nalazi na mapi filmskih dešavanja.

– Ove godine je i Ministarstvo kulture i informisanja podržalo Prokupački festival kratkog filma. Podrška od naših ljudi, iz našeg grada nije izostala ni ovaj put, te se ovom prilikom zahvaljujem vlasniku Galerije Fil-art Božidaru Filipoviću, Opštini Prokuplje, odnosno Turističkoj organizaciji Prokuplje i Kancelariji za decu i mlade Opštine Prokuplje, rekao je Jovanović.

Ono što je zanimljivo i što treba istaći jeste da su na ovaj Festival stigli filmovi iz našeg regiona, ali i iz najudaljenijih zemalja sveta.

– Od 1.432 filma, koliko je stiglo, izabrali smo 73 iz 35 zemalja. Svi oni su stilski različiti. Razlikuju se po žanrovima, rodovima, tematici, ali su podjednako bogati vrhunskim idejama, istakao je filmski kritičar Dejan Dabić iz Niša.
Domaćin prve večeri Prokupačkog festivala kratkog filma Božidar Filipović je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da podrži mlade kulturne stvaraoce koji teže velikim ciljevima.

Takmičarski deo Festivala se nastavlja večeras od 19 časova, a do njegovog zatvaranja 26. aprila organizatori su najavili dolazak mnogih eminentnih imena iz oblasti filma i filmske kritike, ali i diplomatskog kora zemalja čiji filmovi učestvuju na Festivalu.

3 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime