Otvoren stadion malih sportova u Vrnjačkoj Banji

0

U cilju unapređenja sportskom rekrativnog turizma Vrnjačke Banje i njenog boljeg pozicioniranja, na stadionu malih sportova popularnoj “Kocki” u okviru projekta vrednog preko sedam miliona dinara, postavljena je najsavremenija tartanska podloga, kao i rekviziti za odbojku, košarku, rukomet, sređene su i tribine.

Popularna “Kocka” će ubuduće biti sedište priprema vrhunskih sportista pa je tim povodom opština Vrnjačka Banja u prethodnom periodu potpisala ugovore sa KK”Crvena zvezda” i sa Odbojkaškim Savezom Srbije.

Sredstva u ove namene obezbedili su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Opština Vrnjačka Banja, Sportski savez i donacijama privrednika.

U prisustvu velikog broja Vrnjčana i njihovih gostiju, predstavnika lokalne vlasti, ovaj renovirani sportski objekat svečano je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ministar Udovičić je tom prilikom rekao da u prethodnom periodu lokalne samouprave nisu htele da ulažu u sportsku infrastrukturu,sada se ta slika menja i Ministarstvo će i dalje raditi na razvoju sportskog turizma, izradom novih infrastrukturnih projekata u Vrnjačkoj Banji.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović je zahvalio Ministarstvu i svima koji su pomogli do sada da ovo turističko mesto dobije nov izgled i bude magnet turistima da u što većem broju borave u kraljici kontinentalnog turizma.

(Autor: Dragan Ivanović)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime