Otvorena jesenja izložba slika topličkih slikara

0

Večeras je u holu Bioskopa „Toplica” otvorena 29. po redu izložba slika koju organizuje Dom kulture Prokuplje. Autori postavke su članovi Udruženja likovnih stvaralaca Toplice.

– Slikarstvo je zanat koji ne slika ono što vidi, nego ono što oseća i ono što sam sebi kaže o onome što je video. Nadam se da ćete večeras uživati, jer je slikarstvo tišina uma i muzika oka, ovim rečima je Predrag Slavković pozvao Milana Ilića Tršu da otvori izložbu.

Četrnaest autora je predstavilo  svoje radove na redovnoj jesenjoj izložbi, a posebno iznenađenje i radost jesu neka nova i mlada lica.

– Ovo je moje prvo učešće na kolektivnoj izložbi i ujedno prvo izlaganje u Prokuplju. Unapred se radujem svojoj samostalnoj izložbi čije će otvaranje biti u narednih deset dana u istom ovom prostoru. Velika je čast za mladog umetnika da izlaže sa iskusnijim kolegama i bude deo jednog ovakvog događaja, rekla je Jelena Mitić, jedna od učesnika.

Pored njenih radova večeras su Prokupčani mogli da uživaju u slikarskim i vajarskim delima Dragana Nišavića, Jane Ilić, Bojane Velimirović, Predraga Slavkovića, Latinke Krek, Dragoljuba Stojanovića, Vlade Novakovića, Galine Radoičić i dr.

Otvaranje izložbe ulepšali su ljubavni stihovi mlade pesnikinje Ivane Đurković.

Više fotografija sa otvaranja izložbe možete pogledati OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime