Otvorena Kuršumlijska Banja – predsednik Aleksandar Vućić najavio nova ulaganja u Kuršumliju

2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Kuršumlijsku Banju i prisustvovao otvaranju rekonsturisanog hotela “Planinka”, u koji je uloženo 15 miliona evra.

“Kako je ovo izgledalo 2006. godine… bilo je kao da je bombardovano, bile su ruševine, a sada je ovde velelepni hotel”, rekao je Vučić tokom obilaska banje i istakao da je posao dobilo 100 ljudi.

Vučić je dodao da Kuršumlijska banja ima vodu sa temperaturom većom od 60 stepeni.

Predsednik je istakao da je država pomogla obnovu Kuršumlijske banje i da se i tu moglo videti da nije tačno da država pomaže samo strane investitore.

“Pomogli smo ovde i u većem procentu nego što pomažemo strance”, istakao je Vučić i poručio da će domaći privrednici uvek moći da računaju na pomoć države.

Najavio je da će Jugoimport SDPR za dva ili tri dana imati konkurs za nekvalifikovane radnike sa osnovnom školom koji su zainteresovani da se prekvalikuju u varioce. Dodao je da su varioci sada traženi i da imaju dobre plate i da su potrebni u Kuršumliji.

Vučić je rekao da taj kraj raspolaže sa neiscrpnim izvorima lekovite i banjske vode koja se rekto gde može pronaći i što je osnov za razvoj banjskog turizma.

“Kuršumlijska Banja je imala slavnu prošlost i imaće sada i slavnu budućnost”, rekao je Vučić i dodao da pet gupa mineralnih vode koje taj kraj ima su među najcenjenijim u Evropi.

Kazao je da je Kuršumlijska banja dobila danas i prelepe smeštajne kapacitete. Pre šest godina ovo je više ličilo na uništene objekte u NATO agresiji, a nije, već smo mi to uništili nemarom, neradom i nebrigom za ono što je bilo društveno i državno, naveo je predsednik.

Vučić je naglasio da je ponosan na ono što je urađeno i u Kuršumlijskoj, Lukovskoj i Prolom banji. To su velike promene za čitavu Toplicu, istakao je Vučić.

(izvor: Tanjug, foto: Novosti)

2 KOMENTARA

  1. ISTI SU JE I ZATVORILI JER SU USELILI VOJSKU I POLICIJU ZA VREME NATO AGRESIJE POSLE RATA IZBEGLICE NARAVNO SVE JE UNIŠTENO RADNICI OSTALI BEZ POSLA I REDNO JE DA ONI I SNOSE TROŠKOVE ADAPTACIJE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime