Otvoreni Dani nemačkog filma

0

Putujući bioskop Goethe instituta iz Beograda zaustavio se u Prokuplju. Projekcijom prvog od deset filmova otvoreni su Dani nemačkog filma u Narodnom muzeju Toplice.

Dani nemačkog filma otvoreni su večeras u 18h i trajaće do petka 25. marta. Petodnevni filmski festival otvorili su Žikica Jovanović iz Film kluba i gošća iz Goethe instituta Sunčica Šido.

– Nemačka kinematografija je vrlo šarena. U njoj može da se nađe jako puno elemenata koji s jedne strane oslikavaju nemačku svakodnevicu, što mislim da je izuzetno interesantno srpskoj publici, pogotovu onom delu srpske publike koji negde ima tendenciju ka Nemačkoj. Sa druge strane, ona je interesantna jer je Nemačka zemlja koja dosta utiče na različite tokove. S jedne strane imamo dnevne teme, sa druge strane političke teme, a uz sve to Nemačka voli da se osvrće na svoju prošlost u svojoj kinematografiji. To ume da izazove veliku pažnju. Tako je u Beogradu, a nadam se da će biti i ovde u Prokuplju, rekla je Sunčica Šido, koordinatorka kulturnog programa Goethe instituta.

Filmski festival organizuje Film klub klub Prokuplje u saradnji sa Domom kulture Prokuplje i Narodnim muzejom Toplice. Po prvi put su uključene i ustanove poput Doma učenika srednjih škola i Doma za stara lica, a kako kažu u Film klubu Prokuplje, cilj im je ne samo da kvalitetan film dovedu u naš grad, već i da ga potpuno približe svim Prokupčanima.

Najbolji filmovi nemačke kinematografije prikazivaće se u Narodnom muzeju Toplice svake večeri u 18h. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane. Program Putujućeg bioskopa možete pogledati OVDE.

DSCN4347

Autorka: Srbijanka Stanković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime