Otvoreno 150 novih radnih mesta!

0

Na Sajmu zapošljavanja, prvom u ovoj godini, koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje, Prokupčanima se predstavilo desetak poslodavaca. Zbog velikog interesovanja i velikog broja novootvorenih radnih mesta sajam po prvi put nije održan u prostorijama filijale NSZ, već u restoranu “Aleksandar”.

Poslodavci u Topličkom okrugu ponudili su 150 novih radnih mesta, a najviše se traže radnici u proizvodnji, pica majstori, konobari, prodavci, vozači, kasiri, administrativni radnici i 25 maturanata gimnazije. Na sajmu su se predstavili poslodavci “Toplica gradnja”, “Gama consulting”, “Leoni”, “Hissar”, “Chip”, “Fredo smer”, STR “Neven”, “Rič” i “Čutura”.

– U aprilu 2017. godine bilo je oko 14 500 nezaposlenih, što je u odnosu na april 2016. godine 6% manje, i to zahvaljujući aktivnim merama zapošljavanja koje je pokrenula Nacionalna služba za zapošljavanje u februaru ove godine. Dobra vest je što se očekuje dalji pad stope nezaposlenosti, jer predstoji potpisivanje ugovora između NSZ i sve četiri lokalne samouprave o realizaciji aktivnih mera zapošljavanja u Topličkom okrugu, najavila je Ljiljana Stojanović, savetnica za pravnu pomoć u Filijali NSZ u Prokuplju.

Od 14 500 nezaposlenih, oko 7000 je Prokupčana, što je 48%, slede Kuršumličani koji čine 21%, Blačani 19% i Žitorađani 11% od ovog broja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime